Update Opleiding & Instructie Roeien

Geplaatst op 05-06-2021  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: roeicommissie

Ondanks de Corona-crisis is de crew van Opleidingen & Instructie (neieor.negnidielpo.[antispam].@knzrv.nl) er toch in geslaagd om enkele cursussen afgelopen maanden op en rond het roeivlot te verzorgen. Hieronder leest u zoal wat er heeft plaatsgevonden dit jaar, maar verneemt u ook wat er nog staat te gebeuren. Tevens informatie over RowingOn, een initiatief om roeiers te leren kennen en (gelegenheids-)teams te laten ontstaan.

Cursus Introductie Roeien

Allereerst werd er onder leiding van instructeurs Alicia van Waveren, Robert Boekestijn en Kees Gramkow een cursus “Introductie Roeien” gegeven aan nieuwe leden èn aan huidige leden die wilden leren varen in de Coastal 1 boot. Deze cursus werd medio mei afgerond en maar liefst 10 mensen roeiden zondag 6 juni af voor hun S1 of S2 proeve van bekwaamheid. 

Een groot aantal van deze leden met roeivaardigheid S1 gaat verder roeien in de zogenaamde ZA-Sliding groep (ZA staat voor zaterdag), om roeiuren te maken en de geleerde vaardigheden en technieken verder te ontwikkelen.

De volgende cursus “Introductie Roeien” is inmiddels gestart op 26 mei. Dezelfde instructeurs aangevuld met Margot Eras en Wilco van Gils, werken 10 lesblokken af in vijf opeenvolgende weken op dinsdagavond en zaterdagochtend. Ook voor deze cursus stond een groot aantal (nieuwe) leden te trappelen.

De derde cursus “Introductie Roeien” van dit jaar staat gepland voor het najaar.

 

Basis Instructiecursus

Naast het bijbrengen van roeivaardigheden en -technieken aan roeiers, is de crew van Opleidingen & Instructie ook bezig geweest met een cursus voor roei-instructeurs, onder de naam “Basis Instructiecursus (BIC)” en onder leiding van Loes Meerman. Deze BIC heeft 3 x op rij geen doorgang kunnen vinden vanwege de Corona-crisis, maar uiteindelijk was daar dan toch groen licht.

BIC 1 vindt plaats op 5 en 26 juni; BIC 2 op 18 juni en 4 juli. De laatste BIC (BIC 3) van dit jaar staat gepland op 28 augustus en 11 september. De BIC 1 en BIC 2 zijn al vol; voor de BIC 3 kan men zich nog aanmelden.

 

Clinics en RIB Rescue training voor roeiers

Tot slot staan er voor deze zomer nog een paar clinics op de rol waaronder boordroeien en (verbeteren) stuurvaardigheden. Voor deze clinics worden nog instructeurs en ervaren roeiers gezocht, die het leuk vinden vaardigheden bij te brengen en/of leden kennis te laten maken met roeien en sturen.

Ook wordt er deze zomer nog een RIB Rescue training georganiseerd speciaal voor de roeiers. Een try-out vindt plaats 12 juni.

Een try-out Rib rescue training voor roeiers vindt 12 juni plaats. U kunt zich voor deze datum niet aanmelden. Begin juli dit jaar wordt deze training herhaalt; de precieze datum en inschrijving zal binnenkort op de site op ACTIVITEITENKALENDER vermeld worden.

 

RowingOn op vrijdagmiddag voor S2 roeiers

RowingOn is in het leven geroepen voor roeiers met roeivaardigheid S2 die bijvoorbeeld naast het roeien met eigen team, ook op de vrijdagmiddag (16:00 – 17:30 uur) met een groep roeiers er op uit willen.

Het concept werkt als volgt: roeiers melden zich aan via de sportsplanner, de coördinator reserveert boten op basis van aantal deelnemers en deelt de roeiers ad random en eventueel mixed m/v in. In aansluiting op de training lonkt er een biertje op het terras en eventueel een diner in de sociëteit.

RowingOn zorgt voor een mooie start van het weekend en leent zich uitstekend om andere roeiers beter te leren kennen en (gelegenheids-)teams te laten ontstaan.

 

Aanmelden voor activiteiten Opleiding & Instructie

Voor vragen over bovenstaande activiteiten van Opleiding & Instructie stuurt u een mailtje naar neieor.negnidielpo.[antispam].@knzrv.nl

Via hetzelfde mailadres kunt u uw interesse kenbaar maken voor:

  • de “Introductie Roeien”-cursus die dit najaar nog wordt georganiseerd
  • vrijwilliger mede-begeleiding clinics boordroeien en stuurvaardigheden
  • de vrijdagmiddag RowingOn-training

Zodra data van cursussen en evenementen bekend zijn, wordt daar melding van gemaakt op de website onder ACTIVITEITENKALENDER. Vanuit daar kunt u zich via een online inschrijfformulier aanmelden.

De “Basis Instructiecursus (BIC)” van Loes Meerman van 28 augustus en 11 september staat inmiddels op de site en is binnenkort open voor inschrijving.