Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Vraag&Aanbod

Dutchsail in Youth America's Cup

Geplaatst op 24-07-2020  -  Categorie: Nieuws

Beste leden,

Bijgaand een persbericht vanuit DutchSail over deelname aan de Youth America’s Cup. Zoals bekend zijn wij als Koninklijke nauw betrokken geweest bij de oprichting van DutchSail. Aanleiding vorig jaar was een mogelijke deelname aan de America’s Cup met ons lid Simeon Tienpont. Helaas zijn de benodigde financiën daarvoor niet bij elkaar gekomen. DutchSail is ondertussen wel doorgegaan met het onderzoeken van mogelijkheden voor andere zeilcampagnes. Daarmee kwam de Youth America’s Cup in samenwerking met Pieter Jan Postma in beeld. Inmiddels hebben we het minimale budget gesponsord weten te krijgen. We kunnen dus aan de gang! Pieter Jan is inmiddels al meer dan een week geleden aan de selecties begonnen bij ons in Muiden.

Buiten onze betrokkenheid bij DutchSail doet de KNZ&RV ook direct mee aan de campagne. Vanzelfsprekend zijn wij de uitdager/inschrijver samen met De Maas. Verder stellen we onze faciliteiten, RIB’s en J/70’s ter beschikking voor de campagne. Vanaf september zal er in Muiden getraind worden met een Persico 69F (foiling monohull). En hopelijk kan Scipio Houtman meedoen als teammember in Nieuw Zeeland begin volgend jaar.

Ik vind het fantastisch dat we aan deze campagne kunnen meewerken en hoop dat er nog vele andere campagnes voor onze Vereeniging zullen volgen.

Michiel van Dis
Klik hier voor meer informatie over de Youth America's Cup


Klik hier voor meer informatie over DutchSail & YAC
yac-pagina-1yac-pagina-2

yac-pagina-3yac-pagina-4