Roeien in alle nummers mag weer!

Geplaatst op 14-01-2022  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: roeicommissie

Beste roeiers, goed nieuws vanuit de overheid. We mogen vanaf zaterdag 15 januari weer roeien en wel in àlle nummers. De KNZ&RV volgt daarbij de coronaregels van de overheid.

Deze versoepeling betekent dat we weer teruggaan naar de trainingstijdenschema’s van vóór de lockdown van 19 december. Deze schema’s kunt u weer raadplegen vanaf de site en wel hier.

De toiletten, kleedkamers en douches gaan ook weer open maar mogen alleen gebruikt worden op vertoon van een geldig coronatoegangsbewijs. scanner-voor-coronacheck

Om aan deze regel te kunnen voldoen, wordt aan coaches/sturen/captains gevraagd de Coronascanner te downloaden en de teamleden vóór of na de training te checken op een geldig coronatoegangsbewijs. Gezien de snelle invoering van de versoepelingen kan het zijn dat dit weekend (15 en 16 januari) deze faciliteiten nog niet open zijn.

Ook de indoortrainingen kunnen we weer vormgeven zoals vóór de lockdown. Over eventuele wijzigingen van organisatie en/of tijden wordt u later deze week geïnformeerd.

Samenvattend:

  • Alle roeiboten kunnen weer gereserveerd worden in “boot reserveren” (met uitzondering van de houten gigs). LET OP: pas reeds gemaakte bootreserveringen aan indien nodig (bv gebruik andere boten, andere tijden).
  • Het oude trainingstijdenschema is weer van toepassing. Raadpleeg het schema hier.
  • De toiletten, kleedkamers en douches gaan weer open. Coaches/sturen/captains doen voor of na de training een coronacheck bij de teamleden mbv de Coronascanner.
  • Over de indoortrainingen wordt u later deze week geïnformeerd.

  

De roeicommissie is zeer verheugd met deze beslissing van de overheid. En wat fijn dat ook de gigroeiers weer het water op kunnen.roeivloot

De snelle invoering van de versoepelingen vraagt uiteraard begrip van elkaar. Het duurt even voor weer alles als vanouds is geregeld. Zoek elkaar daarom op waar nodig en overleg met elkaar over bijvoorbeeld de trainingstijdenschema’s.

Dank voor uw begrip en heel veel roeiplezier toegewenst!

De roeicommissie.