Rotterdam Harbour Races – 5 september

Geplaatst op 10-09-2021  -  Categorie: Activiteiten  -  Auteur: roeicommissie

Na door Corona bijna een jaar zonder officiële wedstrijden ging het dan toch eindelijk op 5 september in Rotterdam gebeuren: de Rotterdam Harbour Coastal Races.

Zouden de vele winterkilometers op de ergometers en in de coastal skifjes onder de bezielende leiding van de coaches zich uitbetalen? Zou er voldoende wedstrijdhardheid tijdens de onderlinge sparsessies/wedstrijden zijn opgebouwd?

rotterdam-2021-1

Het parcours op de Nieuwe Maas was gelukkig bekend van vorige jaren: starten vlakbij Hotel New York, na het passeren van de Erasmusbrug direct naar bakboord, om het Noordereiland heen, in een rechte lijn richting en onder de Koningshavenbrug De Hef door en weer finishen ter hoogte van het startpunt. In een kleine 20 minuten een aantal van de iconen van Rotterdam voorbij zien komen, wat wil je nog meer? Nou, goed en hard roeien, en als het even kan winnen.

En dat gebeurde. De vijf dames teams en de twee heren teams van de Koninklijke roeiden binnen hun mogelijkheden een goede race en zetten mooie presentaties neer. Ze lieten zien dat de vele kilometers op de woelige baren van het IJmeer niet voor niets waren geweest. In Rotterdam was er weliswaar weinig wind, maar de stroom, de vrachtschepen, watertaxi’s en andere gemotoriseerde boten zorgden voor een flinke en onvoorspelbare golfslag waardoor het leek of je in een wasmachine zat. Al aan de start leidde dit voor veel ploegen tot chaotische taferelen en maakte het onrustige water het sturen extra uitdagend voor de stuurlieden. Maar ja, we doen niet voor niets aan coastal roeien.

Terug naar de wedstrijd. In een veld van 18 ploegen werden door de 5 dames ploegen van onze club twee klinkende overwinningen binnengehaald;  daarnaast twee maal een derde plaats en één maal een vierde plaats. De prestatie van de Pilots verdient een speciale vermelding, aangezien het hun eerste officiële coastal wedstrijd was. Ook de herenploegen zetten mooie prestaties neer; een vierde en een zesde plek waarbij het eerste team door omstandigheden helaas niet in hun sterkste opstelling voer.

Al met al een zeer geslaagde dag met meteen al de volgende wedstrijd op zee bij Katwijk (zondag 11 september) in het vooruitzicht. Dat wordt vast ook heel bijzonder. We kijken er met veel plezier naar uit!

 Laurien Vermulst, Slag team 4 Beaufort (KNZRV/deMaas/Pelargos) 

 rotterdam-2021-4

   Vlnr Rolph Hulzebos, Henk Wismeijer, Vincent van den Brekel, Rob Wijsbek, Jacqueline Lambert 

rotterdam-2021-7

 Vlnr Paulien Reedijk, Karin Schutler, Elise de Lange, Abby Godee, Folkert Goedkoop

rotterdam-2021-3

  Vlnr Wilco van Gils, Ramon Talboo

rotterdam-2021-2

  Vlnr Christiaan Wijnans, Paul Hin, Elise de Lange

rotterdam-2021-9

 Folkert Goedkoop, Maartje Terwindt, Suzanne Hendriksen, Marijn ten Berg, Sacha van de Weijer (team Shackleton)

rotterdam-2021-pilots

 Vlnr Karin van Dis, Dominique Smelt-Janssen, Monique Coebergh, Heleen de Haas, Alicia van Waveren (team Pilots)

rotterdam-2021-6

 Vlnr Iris van Gils, José van Veen (Pelargos), Dorien Stilma, Laurien Vermulst, Kimberly Kamp (team 4-Beaufort)

rotterdam-2021-5

   Vlnr Tilly van der Heijden, Ingeborg van Schagen, Caroline Boekestijn, Jacqueline Lambert, Florence Sluis (team BlueForce)