Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Seinvlaggen - I Will Stand By to Assist You

Geplaatst op 06-05-2020  -  Categorie: Nieuws

Om alle leden, schippers en watersporters een hart onder de riem te steken voert de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging het vlagsignaal “I Will Stand By To Assist You” op haar jachthavens. 

Met dit vlagsignaal volgt de Koninklijke het voorbeeld van bevriende vereniging San Francisco Yacht Club (SFYC) waar sinds eind april de seinvlaggen C, G en 1 in de vlaggenmast gehesen zijn, zoals eerder in 'Scuttlebutt Sailing News' van 29 april jl. is aangekondigd. Deze combinatie seinvlaggen staat voor de boodschap “I Will Stand By To Assist You” en staat in de ‘International Code of Signals’. Het is een universele boodschap die wereldwijd dezelfde betekenis heeft.

Het achterliggende verhaal 'I Will Not Abandon You'

SFYC Staff Commodore James Robinson gaat  terug naar het verhaal in januari 1926 toen het Britse stoomschip Antinoe op de Atlantische Oceaan in een zware storm terecht kwam en de SS President Roosevelt hen te hulp kwam na een SOS bericht. Ruim 3,5 dag heeft de President Roosevelt de Antinoe ter zijde gestaan en na meerdere reddingspogingen -helaas met verlies van twee bemanningsleden- zijn uiteindelijk alle opvarenden van de Antinoe gered!

Gedurende de reddingsoperatie waren, voor de opvarenden van de SS Antinoe, de seinvlaggen ‘A over I’ op de SS President Roosevelt te zien en werden de seinvlaggen een teken van hoop op redding ‘I Will Not Abandon You’. In de loop der jaren is het seinboek meermaals aangepast en vandaag de dag is, met hulp van het San Francisco Nationaal Maritiem Museum en het ‘International Code of Signals book: CG1- “I Will Stand By to Assist You” de huidige en meest voor de hand liggende combinatie seinvlaggen.

I Will Stand By to Assist You

Tot we onze Koninklijke Zeil- & Roeiactiviteiten weer volledig mogen hervatten zijn deze seinvlaggen in de vlaggenmasten op onze havens in Muiden en Enkhuizen te zien.

In deze tijden van corona is dit een toepasselijke en positieve boodschap van en voor ons. Op deze manier willen we alle varende Nederlanders een hart onder de riem steken. Wij hopen van harte dat vele watersportverenigingen, havens en andere nautische organisaties in het land dit positieve signaal zullen tonen in hun vlaggenmasten of op schepen.

 

Het Bestuur

 

NB1 Van Staff Commodore James Robinson kregen wij de link naar het uitgebreide verhaal van de reddingsoperatie (klik hier) in het Engels, toegezonden.

NB2 Meer informatie over Vlaggen, vlagvoering en vlag-etiquette

knz-rv-seinvlaggen-en-optimist