Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Sociëteitsavond 15 maart 2019

Geplaatst op 27-02-2019  -  Categorie: Algemeen

Sociëteitsavond 15 maart 2019

Fight, freeze or flight
menselijke reactie bij acute stress

Mayday – Mayday – Mayday. We are making water.

Op de Atlantische Oceaan, zo'n duizend kilometer van de Amerikaanse kust, vlak bij de plek waar ooit de Titanic verging, dobbert een zeiljacht rond. De grote oversteek naar Nederland is niet helemaal verlopen als gepland. De bemanning, waaronder navigator Robi Dattatreya, had een sportieve vakantie in gedachten, maar het is een strafkamp geworden. Zes man op een roerloos bootje van 13,5 meter. Met sommige bemanningsleden valt al dagen geen gesprek meer te voeren, andere liggen levenloos gestapeld in hun kooien. Een drijvend mortuarium. Terwijl ze wachten op het moment dat het roer eronderuit valt, het schip vol water loopt en ze naar de diepte zinken, vragen ze zich af hoe het zover kon komen. Een waargebeurd verhaal over hoe mensen omgaan met een onvoorziene, ontwrichtende situatie. De een bevriest, de ander vecht, maar als het er werkelijk om gaat, moeten ze allemaal constateren dat ze niet de persoon waren die ze dachten te zijn...

Jaren heeft Robi Dattatreya weinig over deze angstaanjagende ervaring willen vertellen, tot vorig jaar. In 2018 verscheen het boek 'De Oversteek’, geschreven in samenwerking met Jeroen Siebelink.

boek3

Tijdens de lezing zal Robi niet alleen de nautische aspecten van de rampzalige oversteek belichten, maar ook ingaan op de situatie aan boord, die gevaarlijke vormen aanneemt. Weinig schippers zijn zich bewust van de menselijke reactie bij acute stress: Fight, Freeze, Flight en de impact hiervan op het functioneren van het team. Het meeslepende verhaal wordt ondersteund met originele beelden.
Na afloop van de lezing is de mogelijkheid om het boek te kopen.

Programma:
• 18:00 uur: ontvangst
• 18:30 uur: aanvang diner
• 20:00 uur: aanvang lezing

De kosten voor het driegangendiner inclusief een drankje zijn € 32,50 p.p.

U kunt zich hier aanmelden voor de lezing en eventueel het diner.

Wij zien u graag op 15 maart aanstaande.
De Walcommissie

robi