Team DutchSail – Janssen de Jong pakt de eindoverwinning in de Youth Foiling Gold Cup Grand Final.

Geplaatst op 03-11-2021  -  Categorie: Nieuws

Team DutchSail – Janssen de Jong,  is al heel het seizoen superieur in de leeftijdscategorie tot 25 jaar in de 69F Foiling boot. Het team, gevormd door Cas van Dongen, Scipio Houtman, Ismene Usman en Merle Louwinger pakte, na dominante overwinningen in de voorrondes, ook in de finale de overwinning met 3 gewonnen wedstrijden.

ned-mrs-24Met de overwinning pakt het Nederlandse team het laatste ticket voor het allereerste 69F Pro Event van 12 tot 14 november. Voor de zeilers van Team DutchSail – Janssen de Jong een unieke kans om te zeilen met en tegen toppers zoals Francesco Bruni (stuurman Luna Rossa in de America’s Cup), Phil Robertson (SailGP schipper en meervoudig wereldkampioen matchracen) en Dylan Fletcher (olympisch goud in de 49er in Tokyo).

ned-mrs-34

Postma: Grandioos
Coach Pieter-Jan Postma was na afloop apetrots op zijn atleten. Postma: “De beste worden is één maar om vervolgens de beste te blijven. Ik ben zo trots op deze vier geweldige mensen: Cas, Ismene, Scipio en Merle. Hoe deze vier het de laatste drie dagen hebben afgemaakt. Hun hoofd koel hebben weten te houden en vandaag in alle drie de wedstrijden de overwinning hebben weten te pakken, grandioos!”

Houtman: heel veel voldoening
Mainsail trimmer Scipio Houtman: “Supermooi hoe we als team zijn blijven samenwerken en het af hebben kunnen maken. Vandaag kon alles nog gebeuren door het nieuwe format, maar we hebben vanuit onze taak gezeild en ons eigen game plan uitgevoerd. Dat dat op zo’n belangrijke dag ook lukt geeft heel veel voldoening.”

ned-211103-sailingenergy-69f-cagliari-55595-3341

foto's van Marta Rovatti Studihrad en Kevin Rio