Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Update campagne America's Cup

Geplaatst op 22-03-2019  -  Categorie: Algemeen

dutch-sail

 

Update campagne America’s Cup - Simeon Tienpont: “We Want You!”

“Het wordt spannend; 1 april hebben we een harde deadline!”

 

Hoe staat het ervoor, Simeon?
“Het wordt spannend, hartstikke spannend. Kijk, het zit zo: we moeten deze dagen een hobbel nemen, en dan komt alles in een stroomversnelling, want de campagne staat helemaal klaar. Maar het is wel een lastige hobbel. 1 april moet het inschrijfgeld betaald zijn, maar daar zit natuurlijk achter dat we harde verplichtingen moeten aangaan in het aankopen van design en het bouwen van de boot. Je kunt wel inschrijfgeld betalen, maar als je vervolgens de boot niet kunt bouwen, had je beter niet kunnen inschrijven. Die hobbel is de hoogte van het bedrag dat wij aan verplichtingen moeten aangaan. Daartegenover staan op dit moment onvoldoende zekerheden.”

 

OK, wat nu?
We want you! We doen een oproep aan iedereen die de campagne een warm hart toedraagt om één of meerdere DutchSail-certificaten te nemen. Achter de schermen zijn we koortsachtig bezig de financiering van de hele campagne zeker te stellen. Bij overheden, in de maritieme sector (onze kennis- en innovatiepartner), bij instellingen, bij fondsen, bij founding fathers én bij particulieren. Alles bij elkaar ziet het er prima uit, maar wat we nu goed kunnen gebruiken, is dat een grote groep particulieren zegt: Ik doe nu mee. Ik teken in voor DutchSail-certificaten!

 

Zo kun je member en certificaat houder worden van DutchSail: je doet een investering van 100 euro per maand voor de komende 24 maanden. Hiervoor krijg je een stukje op de mast van de boot terug, waar je je naam, bedrijfsnaam of bijvoorbeeld je logo kunt plaatsen. Daarnaast word je onderdeel van de community, krijg je toegang tot de Team Base, ontvang je speciale merchandise die commercieel niet beschikbaar is en krijg je voorrang op arrangementen tijdens de America’s Cup voorronde in Scheveningen in augustus 2020. Het aantal certificaten is beperkt tot 1.000. De eerste 250 krijgen een groter stuk op de mast. Deze zijn inmiddels bijna vergeven. Binnen de KNZ&RV is de wens kenbaar gemaakt om niet met de naam op de mast te komen. Voor de KNZ&RV leden die dit willen zal er dan ook een deel op de mast komen “leden van KNZ&RV”.

 

Gaan die particulieren dan het verschil maken?
“Ja, die gaan nu het verschil maken. We ervaren dagelijks dat voor iedereen de eerste stap de belangrijkste is. Wat doet de ander? Gaat iedereen wel mee? We willen met een grote groep enthousiaste particulieren dat laatste zetje in de rug geven. Ja, zij gaan dus het verschil maken.”

 

En als het dan straks toch niet door gaat? Geld kwijt?
“Zeker niet! We starten pas met innen na 1 april, dus nádat we besloten hebben dat de campagne door kan gaan. Iedereen kan gerust inschrijven, risico’s zijn er niet.”

 

Hoe gaat het nu verder?
“Op onze site www.dutchsail.com/certificaat kan iedereen zich verder inlezen en digitaal voor één of meerdere certificaten inschrijven. Wij verwerken de inschrijving en beginnen pas met innen, als we definitief besloten hebben door te gaan.”