Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Vraag&Aanbod

Corona en Zeilen: Update zeilen na 1 juli

Geplaatst op 30-06-2020  -  Categorie: Nieuws

Eigenlijk tot ieders verrassing is per 1 juli al een versoepeling doorgevoerd ten aanzien van het samen (meer dan met 2 aan boord) zeilen en het mogen organiseren van wedstrijden. Het zag er vooraf niet echt naar uit dat wij voor 1 september al iets konden doen!

We kunnen en gaan dus los: de J/70 kunnen weer met volle bezetting trainen en zo ook de Draken. De bemanning zijn weer compleet. Alle J’s liggen in het water en zijn inmiddels nagekeken op compleetheid en waar nodig aangevuld.

Kijkt u voor de vereenvoudigde spelregels op de pagina Corona en Zeilen. Een Boot Reserveren kan via de website of via de KNZ&RV app, welke te vinden is in de appstore of Playstore.

Clubwedstrijden

Op zaterdag en zondag 11 en 12 juli wordt een clubwedstrijd georganiseerd voor de Draken en J70’s. Uiteraard kunnen de Lasers aanhaken indien daar animo voor is. Bericht voor aanmelding en nadere info volgt later. Bij voldoende belangstelling zullen we dat op 18 en 19 juli te herhalen.

Flevo Race

Helaas is het niet meer mogelijk de Flevo Race toch nog te organiseren. De beslissing voor doorgang van dit grote en complexe evenement hebben we geprobeerd maximaal voor ons uit te schuiven. Zo vlak voor de vakantie hadden we hier bijna klaar mee moeten zijn. Helaas is de overgebleven bruikbare tijd te kort om de organisatie op een afdoende manier rond te krijgen.

ONK Rond- & Platbodem

We onderzoeken nog of we het ONK Rond- & Platbodem zeilen 2020 eind augustus georganiseerd krijgen. Hiervoor wordt bij de klasse organisatie geïnventariseerd of er voldoende animo bij deelnemers is.

Kalender Zeilen

Vanaf 1 september zal het reguliere schema van de wedstrijdkalender volgens plan worden opgepakt.

Er volgt dan een druk en mooi programma met de Draken Tune-up en ONK, een prachtige Zuiderzee Regatta met twee NK’s, de Eredivisie Zeilen en het ONK voor de J/70 klasse.

Kortom, we kunnen ons verheugen op een mooie zeilzomer!

Commissie Zeilen