Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Vraag&Aanbod

Werkzaamheden Waternet

Geplaatst op 10-08-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: verenigingssecretaris

Deze week start in opdracht van AGV/Waternet een aannemer met het plaatsen van twee noodpompen bij het Stenen Hoofd ten noorden van het Muiderslot. Dit is achter het met gele betonning afgesloten deel. Deze pompen gaan tijdelijk zorgen voor extra toevoer van zoet water van het Markermeer-IJmeer naar de Vecht. De noodpompen, pompen het water vanuit de buitenhaven naar de Vestinggracht. Via de Keerpoortsluis stroomt het water (met hoge snelheid) de binnenhaven en de Vecht in.

Het zoete water vanuit het Markermeer-IJmeer is - i.v.m. de droogte -  noodzakelijk, om te voorkomen dat de natuurgebieden en landbouwgronden in delen van het Groene Hart te veel verbrakken.

Het rustige water vanuit de Keerpoortsluis zal veranderen in een sterke stroming. Langsvarend vaarverkeer zal daar last van krijgen. Waternet gaat de sluis afzetten met een ballenlijn en met borden aangeven dat deze gesloten is voor het vaarverkeer. Ook is het verboden om te zwemmen. Ook op een deel van de Naardertrekvaart en in de Vestinggracht is een tijdelijk zwem- en vaarverbod.

Waternet waarschuwt dat er geluidshinder zou kunnen ontstaan door de twee noodpompen en het water aan de andere zijde van de Stenen Beer.

De maatregelen zullen in ieder geval in augustus zijn, vermoedelijk ook in september en misschien langer. Waternet kan nu nog niet precies zeggen of het noodzakelijk is om de pompen altijd aan te hebben staan. Dat zal afhankelijk zijn van het weer en het watertekort.

Een flyer met meer informatie voor passanten en vaste ligplaatshouders ligt in de haven. 

We hebben direct contact met Waternet. 

 

Kaartje Muiden 

Persbericht 10-08-2022