WIFI, internet en weerstation

Geplaatst op 21-04-2021  -  Categorie: Nieuws

WIFI

De afgelopen weken is de WIFI in de haven volledig vernieuwd. Daarmee is de ontvangst over de hele haven zeer goed geworden. De WIFI bestaat uit drie aparte netwerken: leden, passanten en gasten die op de haven zijn. 

Aparte netwerken zijn handig zodat we per netwerk de mogelijkheden kunnen vastleggen. Een belangrijk voordeel wat het nieuwe netwerk -boven het oude KPN netwerk- heeft is dat het niet meer “openbaar” is zoals voor wandelaars op de dijk. Een praktisch voordeel hiervan is dat apparatuur aan boord nu altijd op de WIFI ingelogd kan blijven. In het oude KPN netwerk verliep de inlog na een paar dagen.

Internet

Het is nog niet allemaal rozengeur en maneschijn. We hebben nog geen goede verbinding van de WIFI naar het internet. Samen met de buren hebben we glasvezel besteld om dit probleem op te lossen. De opdracht is er al enige tijd uit en het project is gestart, maar er is nog geen planning bekend voor de graafwerkzaamheden. Tot die tijd hebben we een combinatie gemaakt van een de snelste KPN internet lijn en 4G. Deze combinatie is ook een test om te zien of we de internet toegang in de Buyshaven hiermee zouden kunnen verbeteren.

Weerstation

Omdat we toch in de masten en lantaarnpalen aan het klimmen waren; was dit hèt moment om een weerstation op te hangen op de Noordkop. We hebben gekozen voor een weerstation met connectie naar Windfinder ‘Muiden – KNZ&RV’. De actuele waarneming van ons weerstation is dus in de Windfinder Pro app (betaald) uit te lezen, maar gratis in de KNZ&RV app (zie hieronder) en natuurlijk op de websites van de KNZ&RV homepage en Windfinder. 
NB De gratis Windfinder app geeft elke 4 uur een update.

Naschrift

De Wifi wachtwoorden kunt u, na inloggen, vinden op de website onder CONTACT > KNZ&RV

weerstation-knop-app weerstation-in-app-boot-reserveren