KNZRV hoofd Briefpapier

Opleidingen

Roeien berlage

Waar menig Muidens wedstrijdroeier onlangs met ferme haal de Head of the River of de Slag om Pampus roeide, daar bereiden onze ‘langeafstandsroeiers’ zich momenteel voor om hun zwierige haal tijdens de Voga Longa aan het Venetiaans publiek te tonen. Uit een niet zo heel ver verleden weten wij dat een ferme haal gecombineerd met enige zwier leidt tot de hoogst haalbare prestaties in onze roeisport.

Met het oog daarop zijn vele roeiers van de KNZ&RV u voorgegaan naar Roeicentrum De Berlagebrug. Daar verbeterden zij hun roeivaardigheden onder het toeziend oog van uiterst bekwame en plezierige instructeurs tot het niveau waarop zij met plezier en enig gemak in steeds moeilijker boten konden deelnemen aan trainingen, prestatietochten en wedstrijden.

Juist omdat roeicentrum De Berlagebrug in de behoefte van onze roeiers kan voorzien – terwijl wijzelf onze instructeurs- en coachgroep verder moeten opbouwen - , hebben we de samenwerking tussen de KNZ&RV en De Berlagebrug geformaliseerd:

 

  • Gezamenlijk hebben we zowel voor het boordroeien als voor het scullen drie vaardigheidsniveaus beschreven. Deze vaardigheidsniveaus corresponderen met de moeilijkheidsgraad van diverse categorieën roeiboten: van ‘vergevingsgezinde’ toerboten tot kwetsbare wedstrijdboten. Spoedig meer hierover. Uitgangpunt: door goede coaching minder blessures en schade, maar meer roeiplezier en betere prestaties.
  • De instructeurs van De Berlagebrug coachen onze roeiers tegen de achtergrond van deze vaardigheden. Aan het eind van de cursus ontvangen de roeiers een certificaat van deelname met vermelding van de behaalde vaardigheden.
  • De trainingscoördinator van De Berlagebrug deelt roeiers van de KNZ&RV bij elkaar in. Daarbij houdt men zoveel mogelijk rekening met de vooraf kenbaar gemaakte wensen.
  • We beperken de administratieve last voor onze roeiers zoveel mogelijk: alle administratie – van aanmelding tot factuur – verloopt via de vereniging.
  • Instructie aan beginnende roeiers vindt plaats bij De Berlagebrug in Amsterdam. Daar beschikt men over het juiste materiaal voor deze roeiers. Instructie en coaching aan gevorderde roeiers kan ook plaatsvinden in Muiden. In dat geval komt een coach van de Berlagebrug voor drie uren naar de vereniging. Dat gebeurt dus wanneer twee ploegen elk gedurende anderhalf uur gecoacht willen, of drie teams gedurende een uur.

U kunt zich individueel of als team aanmelden via opleidingen.roneie.[antispam].@knzrv.nl . Gelieve daarbij te vermelden of het gaat om boordroeien of scullen voor beginners, gevorderden of vergevorderden. Heeft u genoeg roeiers en/of teams om een coach voor drie uur naar Muiden te laten komen, stuur dan ook vooral een bericht naar bovenstaand e-mailadres.

Namens de roeicommissie,

Peter Uelen,
Harald Kruithof

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Zoek op de website