Opleidingen
De eerste opleidingen van dit voorjaar zijn bijna afgelopen en dan mogen onze nieuwe roeiers afroeien en hopelijk na behalen hun roeikwalificaties het water op. De volgende serie opleidingen worden nu al voorbereid en zullen in het najaar van start gaan. Informatie daarover volgt z.s.m. Informatie via Mirella Marks.

roeien2

Samenstelling Roeicommissie
De roeicommissie is recent weer uitgebreid en bestaat inmiddels uit 9 mensen die alle roeiactiviteiten organiseren. De volgende mensen vormen de roeicommssie:

Elise de Lange                                  Commissaris wedstrijden
Roeland Houtman                           Coördinatie rolbankroeien
Jan Hulsinga                                     Commissaris materiaal
Harald Kruithof                                KNRB Coastal Commissie
Jacqueline Lambert                         Secretataris / Communicatie
Mirella Marks                                   Commissaris Opleidingen
Caroline van den Ende                   Coordinatie Gig roeien
Laurien Vermulst                             Coordinatie Coastal rowing
Marcel Revet                                    Bestuurslid roeien

Koninklijke Holland Beker
‘Onze” koninklijke Holland Beker heeft dit jaar een ietwat andere gedaante, maar wel een hele bijzondere. Dit jaar wordt de wedstrijd gecombineerd met het slot van de World Cup reeks. Letterlijk alle wereldtoppers zullen hun opwachting maken aan de start op de Willem Alexander baan in Zevenhuizen. Zoals al vele jaren zullen wij de prijsuitreiking / ceremonie verzorgen en al het zilverwerk dat zo mooi bij ons in de vitrine staat zal weer opgepoetst worden en naar de finish verplaatst worden.
Op zondag is de traditionele borrel, de informatie daarover treeft u hieronder aan:

Vrijdag 12 Juli - Zondag 14 Juli
World Rowing Cup Finals

Op 12, 13 en 14 juli a.s. vindt de Koninklijke- Holland Beker weer plaats. Dit jaar is dit evenement extra bijzonder, omdat zij tevens het toneel vormt voor World Cup III. Deze wedstrijd wordt georganiseerd op 'onze' Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen. We hebben op zondag 14 juli (wanneer de finales plaats vinden) een mooie plek gereserveerd voor de Maas- en Muidenleden in de 'fan zone' op het terrein en wij willen u de mogelijkheid bieden met korting een toegangskaart te kopen en borrelpakket af te nemen.       roeien3


SRV Regatta (roeien op zee in Scheveningen)

Op zaterdag 6 juli as vindt de SRV regatta plaats. Een wedstrijd waaraan onze gig roeiers maar dit jaar ook onze Coastal roeiers mee gaan doen. Het lijkt een mega operatie te worden. De inschatting nu is dat er ca 17 ploegen van de KNZRV mee zullen strijden om de eer. Daarnaast ook een logistieke uitdaging om alle boten daar te krijgen, 

Kika Row Rondje Nederland
De oorspronkelijke Kika Row is vele jaren geleden ontstaan vanuit een van onze leden Adriaan van Vollenhoven die destijds met onze Eersteling (de eerste Coastal rowing boot in Nederland) mede aan de wieg heeft gestaan van dit geweldige initiatief. Kikarow zal Muiden ook aan doen voor een korte pitstop op 7 juli as. Details over het programma volgen op korte termijn en wij zullen zeker nog bij u aankloppen met de spreekwoordelijk ‘pet"

Ronde NL
Op 13 april  2019 is KiKaRoW begonnen aan 1.400 kilometer roeien door Nederland, het “Rondje NL”. De start heeft plaatsgevonden bij roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn. Vanaf daar gaat de tocht in veertien weekenden van roeivereniging naar roeivereniging. Het bijzondere van deze tocht is dat de boot mede bemand wordt door ex-kinderkankerpatiënten (KiKa-roeiers) en/of hun familie vrienden, de buddy’s. Roeiverenigingen door het hele land hebben de deelnemers leren roeien onder begeleiding van zeer ervaren roeiers. Er wordt geroeid in “The Vin”, een zeeroeiboot, yole de mer 35 met 1 stuurman/vrouw en 4 roeiers.