Brand bij onderkomen scouting Olav Naarden

Het Wiggershuis, het onderkomen van scouting Olav Naarden in de jachthaven, is op 11 februari door nog onbekende oorzaak volledig afgebrand. De verwoesting  van het onderkomen, de gehele inventaris en daarnaast drie boten, masten en zeilen van een aanzienlijk deel van de vloot en al het lesmateriaal van vaarschool Seal betekent een enorme klap voor de vereniging, in emotionele en materiele zin.

scouting

Komende periode zal scouting Olav er alles aan doen om nog dit vaarseizoen, alle zeilende speltakken in de leeftijden van 10-18 jaar weer het water op te laten gaan. Ook vaarschool Seal, een zeilschool die is opgericht in 1976, wil de twee zomerweken natuurlijk door laten gaan.

Onze kinderen, en velen andere kinderen beleven elke zaterdag veel plezier met de zeilprogramma’s op het Gooimeer en avontuurlijke spellen op- en aan het water. Voor veel van de kinderen een toegankelijke manier om watersport te kunnen ervaren.

Het is inmiddels duidelijk dat een deel van de schade gedekt is, maar zeker niet alles. Dat betekent dat de vereniging geld nodig heeft om het materiaal te vervangen en het onderkomen opnieuw op te bouwen en in te richten. We vinden het uiteraard ontzettend verdrietig voor de vereniging en  brengen hierbij graag deze Gofundme pagina onder jullie aandacht. https://www.gofundme.com/f/wederopbouw-wiggershuis-scoutingolav

Hartelijke groet Rob & Barbara van der Vlugt (Baymax)

scouting2

 

De Koninklijke heeft hulp aangeboden om het zeilseizoen van de Scouts te redden nu een deel van hun materiaal verloren is gegaan.