Zeilen 2021

Ondanks alle onzekerheden die er nog zijn wat betreft Corona is het volledige zeilseizoen 2021 ingepland. Laten we hopen dat het meeste gevaren kan gaan worden.

De J/70 heeft trainingen en wedstrijden in het voorjaar voorzien. Helaas komt er van het winterprogramma niets terecht. J/70 hebben ook een mooi extern programma in Zeeland. Scheveningen en Medemblik. Deze wedstrijden tellen mee voor de WK 2022 selectie in Monaco. Hierover volgt later meer bericht.

Uiteraard hebben we het klassieke Draken seizoen in mei en juni. Het WK 8mR was een jaar verschoven en hopelijk kunnen we eind augustus genieten van een mooi WK in Enkhuizen. Dit wordt voorafgegaan door de Flevo Race. Het na-seizoen biedt een zeer gevuld programma.

Alle data staan op de Kalender Zeilen en Machtig Prachtig.

Dit voorjaar willen we ook de wedstrijdleiding opleidingen laten starten. Dit kan digitaal bij het KNWV en dus thuis worden gevolgd. De coördinator hiervoor op onze Vereeniging is Robin de Jong van het Wedstrijd Comité. Bij interesse kunt u zich opgeven bij neliez.[antispam].@knzrv.nl Het idee is later praktijkervaring op te doen bij de J/70 wedstrijden in Muiden, al dan niet met onze nieuwe zelf varende boeien!

De Koninklijke zal ook actief zijn bij het organiseren van een wedstrijdbanen bij het WorldSailing Jeugd WK 2022 en Olympische WK 2023 in Scheveningen. Een comité is gestart dit handen en voeten te geven. Wilt u zich als vrijwilliger op willen geven dan kunt u zich aanmelden bij: neliez.[antispam].@knzrv.nl