Het seizoen 2021-2022 is begonnen

Nadat een aantal Optimisten en oudere jeugdzeilers op de J/70 en Laser zeilers in de winter lekker hebben door gezeild. Is afgelopen zondag een (deels nieuwe) groep enthousiaste RS Feva zeilers begonnen met zeilen. Twee nieuwe teams in boten van de Koninklijke gingen voor het eerst het water op; Marieke en Vela en Mila, Stijne en Nine. Heel veel plezier gewenst. Er is nog plaats voor jeugdleden die willen instappen in onze derde verenigingsboot!

feva1 feva2

Activiteiten Optimist Jeugd

Maar binnenkort gaat ook de instructie voor alle Heintjes en het varen met de PI beginnen.

Hierover is een virtuele infoavond gepland op donderdag 29 april waar alle details worden gepresenteerd voor alle Optimisten-groepen, waaronder ook de nieuwe groepen "varen" die bij genoeg animo bij de nautische jeugd van start kan gaan. De link naar de Teams bijeenkomst wordt verzonden naar de bij ons bekende e-mailadressen van jeugdleden.

Op 8 mei vindt dan de bootjeskeuring plaats tussen 10:00 en 14:00 uur. De zeilers die gebruik gaan maken van een verenigingsoptimist horen dan ook in welke boot zij gaan varen dit seizoen.

Op zondag 9 mei is de eerste Optimist instructie-ochtend op de Noordkop. Verzamelen om 9:00 uur en om 10:00 uur het water op.  

Inschrijven deelname en aanvraag stalling

Het is wel heel belangrijk dat iedereen zich z.s.m. inschrijft, zodat alle instructeurs en trainers kunnen worden georganiseerd. Doe dit, als je dat nog niet gedaan hebt, direct via onderstaande  linken:
Digiformulier Optimist
Digiformulier Laser / J70
Digiformulier RS Feva
Bij twijfel over welke groep kan je contact opnemen met de coördinator van de verschillende groepen; Regnier Schouwenburg (Optimist instructie), Mia Keizer (Optimist training en wedstrijd), Paul van der Pol (Nautische Jeugd).


Zeilkampen

Ook zijn de zeilkampen alweer in voorbereiding, met het eerste korte kamp, voor de iets gevorderde zeilers, in de RS Feva en Optimist al in de meivakantie, inschrijven kan nog via Inschrijven zeilkampen

In de zomer komen er dit jaar zelfs vier weken kamp, waar alle jeugdleden, vriendjes, familie en (klein) kinderen welkom zijn! Deze worden georganiseerd in de eerste en laatste week van de zomervakantie Noord en Midden. Inschrijven zeilkkampen

optis j701 2

Zeiltraining door de week

Tot slot is er dit seizoen ook de mogelijkheid door de week te trainen voor verschillende groepen o.a. getraind door hoofdtrainer Han Beverwijk, hiervoor wordt het animo geïnventariseerd via de coördinator van je groep (Mia, Regnier, Anne-Marth en Ronald).


Tochten met de PI

Als de onderhoudsklussen zijn  afgerond is de PI weer in topconditie om dit jaar een volledig seizoen te kunnen varen. Te beginnen met de Waddentocht. Varen met de PI is populair en de eerste tochten zijn al volgeboekt. Dus wil je mee op een prachtig avontuur…. Schrijf je snel in!
Inschrijven zeiltochten Pi

PI foto-pi1

We hebben weer veel zin in een seizoen vol sportiviteit en plezier op en rond het water.