Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Vraag&Aanbod

Nieuws van de Zeilcommissie

Geplaatst op 28-04-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: zeilcommissie

afbeelding-munt-1Afscheid ZWC Ann Dobbelmann

Afgelopen zaterdag 23 april is Ann Dobbelmann officieel uitgezwaaid door de leden en oud-leden van de ZWC tijdens een diner op Sociëteit.
Diverse leden brachten speeches die de 15 jaar van vrijwilliger zijn besloegen, voorzien van anekdotes en emotionele momenten. Het was een mooie avond.
Het bestuur heeft Ann een bronzen vrijwilligerspenning met inscriptie uitgereikt als blijvende herinnering en teken van dank voor alle inzet.

 

 

 

Navigatie en tochtplanning avond.
Afgelopen 19 april heeft Boj Mirck op de Sociëteit de Colin Archer Memorial Race 2022 deelnemers meegenomen over hoe een meerdaagse race op zee voor te bereiden. Ca 30 zeilers waren aanwezig waaronder ook de jeugdzeilers die met de Swan 47 De Viking meedoen. Een boeiend verhaal, aan de hand van een planning voorbereiding zoals de Winsome dat doet. Navigatie routing, weersvoorspellingen, bootvoorbereiding en crew voorbereiding zijn aan bod geweest.afbeelding-zeilen-1

 

J70 Wedstrijden 9-10 april
Een prachtig weekeind als alternatief voor de geannuleerde Ere-Divisie zeilen. Op de zaterdag is er door 8 teams een intensieve training gehouden onder leiding van John den Engelsman. De zondag zijn er 6 wedstrijden gevaren onder ideale omstandigheden.afbeelding-zeilen-2

 

J70 Gebruik
In de diverse app groepen en op de site zal er deze week een nieuwe gebruikslijst voor de J70 gepubliceerd. Voor gebruik graag goed doornemen. Ook zal er een beknopte en geplastificeerde versie in elke J worden gelegd zodat iedereen weet wat waar ligt en hoe de boot achter te laten. Trainingdata volgen eveneens.

Vliegende start van het seizoen
Onze J/70 "De Hollandsch Liefde" vloog dit weekend (23/24 april) met de dames van She Sails over de baan bij de Van Uden Reco Regatta in Stellendam. Dit is de traditionele seizoensopener voor de sportboten en ORC/IRC die vooral beroemd is om de gezelligheid op de wal met live muziek,
foodtrucks en de gebakken lokale vis. De harde wind (18-28 knopen) was uitdagend: maar goed dat daar een paar weken terug in Muiden al op was getraind! De paar J/70's op de baan daagden elkaar goed uit, waar She Sails uiteindelijk de "Hollandsch Roem" met de mannen van Delft Challenge voor moest laten gaan.

Fotocredits: Laurens Morel - Saltycolours.com

Club Lasers.
De Lasers volwassenen zullen vanaf 9 mei op de maandagen vanaf 18.30u gaan trainen onder leiding van Willem Geesink. Er zijn nog clubboten vrij, dus vink je bijdrage aan en vaar lekker mee. Bij meer belangstelling kunnen er uiteraard extra avonden worden georganiseerd.

Vrijwilligers ZeilWedstrijdComité
Er zijn dit jaar veel mooie en grotere events bij ons voor de deur. Leuk om te zien maar ook om bij te helpen. Het ZWC zoekt daarvoor nog assistentie voor de wedstrijdorganisatie. Opgegeven kan bij neliez.[antispam].@knzrv.nl of je kan intekenen op een van de lijsten die in de Pampusbar en Sociëteit hangen.